CleanSport One - nekdaj Amer Sport Too

'CleanSport One', jadrnica razreda VOR 60, je bila splovljena kot zadnja iz generacije legendarne flote Volvo Ocena Race 60. Zasnovana je bila v studiu Farr Yacht Design in je teoretično najhitrejši VOR 60 svoje generacije. S prvotnim imenom 'Amer Sport Too', je pod vodstvom LISE MC DONALD in njene ženske posadke, uspešno obkrožila svet na regati Volvo Ocean Race 2001/02. Kasneje se je udeleževala pretežno regat v Sredozemlju in Jadranu, zadnjih nekaj let pa počivala v Benetkah.


Jeseni 2017 je omenjena jadrnica obogatila floto našega podjetja in dobila novo ime, CleanSport One. Ob prihodu smo na njej izvedli prvi, najnujnejši segment prenove in jo ponovno usposobili za tekmovalno jadranje. In že ob svojem prvem nastopu je upravičila vsa pričakovanja.

Tako naša, z 12. mestom na Barcolani 2017 in z 10. mestom na Barcolani 2019, kot tudi pričakovanja naših gostov, ki so uživali na njej na Barcolani in na nekaterih drugih pomembnejših regatah.

Odlično je bilo tudi 2. mesto na regati Jabuka 2017, kjer se je prav tako s posadko gostov pod vodstvom naših jadralcev, pojavila na prvi off-shore regati v svoji novi vlogi. Leto kasneje si je na isti regati priborila 1. mesto (Jabuka 2018) in tudi 2021 in 2023.

2. mesto na 'La Duecento' in skupna zmaga na regati Barcolana Maxi-Trofeo Portopiccolo Barcolani Maxi, 2022 in drugo mesto leta 2023. Za konec sezone je sledila še ena zmaga - Arena Cup Pula 2023.


Po izvedenem drugem segmentu prenove na začetku leta 2019, s katero je še pridobila na funkcionalnosti, opremljenosti, ter jadralskih lastnostih, je sedaj CleanSport One na voljo tako za dnevna jadranja, team building jadranje, kot za nastope na odmevnejših regatah v Jadranu in Sredozemskem morju.


Legendarni "Veliki Viharnik"

'Veliki Viharnik', jadrnica razreda VOR 60, je bila splovljena leta 1992 v Italiji, v obalnem mestu Mestre pri Benetkah, in sicer pod imenom 'Brooksfield'. S pretežno italijansko ekipo s skipperjem Guido Maisto na čelu, se je leta 1993-94 udeležila regate WHITBREAD ROUND THE WORLD RACE. Za tem zamenjala nekaj lastnikov in imen. V Italiji je plula tudi pod imenom NAFTA WATCH.

Od leta 2000 dalje je priplula v slovensko morje in kot  »Mobitelov« Veliki Viharnik pod taktirko skipperja Dušana Puha dosegala zavidljive rezultate na regatah v slovenskih, hrvaških in italijanskih vodah.


Pred odločitvijo leta 2018/19, da jadrnico odkupimo, je v izolski marini ( žalostno ) počivala nekaj let. Po odkupu je sledila temeljitejša obnova. Sedaj ponosno dopolnjuje našo floto pod imenom 'Veliki Viharnik' in tako odlično sodeluje s sestrsko jadrnico CleanSport One pri dnevnih in team building jadranjih za večje družbe in kolektive, ki si želijo doživeti jadralsko strast na povsem drugem nivoju. 'Veliki Viharnik' se je po več letih udeležila tudi Barcolane 2019. Občutki ob tem tako pomembnem dogodku za takšno legendarno jadrnico so bili nepopisni.


Maxi Dolphin 65 - Only Lu

MD 65 Luce Brente je uspešen projekt, ki je bil izdelan v seriji petih jadrnic z različnimi notranjimi postavitvami. Only Lu, prva jadrnica v seriji, je bila zgrajena v sendvič konstrukciji z jedrom v CoreCell in pre-preg kompozitnimi elementi iz epoksi smol, ogljikovih vlaken, steklenih vlaken in dodatno okrepljena s kevlarjem. Notranjost je razdeljena na osrednji salon z jedilnico, kuhinjo, prostorom za sprostitev s sedežno garnituro in mizo. Tri spalne kabine imajo vsaka svoj toaletni prostor in popolnoma individualno urejeno tako gretje, kot hlajenje. Četrta kabina je namenjena stalni posadki. Odprta krma ponuja odlično platformo za kopanje in dostop do garaže za namestitev By Boat-a do dolžine 3,80m.